Recent Comments

  2V0-621 study material 300-135 certification exam 70-533 exam dumps exambestpdf

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  By Cheyenne Raadtgever 4 April 2018No Comments
  ebook-part1-coffee

  Welkom in deel 1 van het gratis Ebook van Stichting Zonnegarant over de aanschaf van zonnepanelen. Het Ebook bestaat uit meerdere delen, die de komende weken stuk voor stuk op de website verschijnen. Stapsgewijs wordt alles verteld over zonnepanelen: van ontwerp tot onderhoud. Belangrijke tips en tricks mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken!

  Zonnegarant wil met dit informerende Ebook houvast geven aan mensen die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. Daarnaast dient Zonnegarant als stimulans voor zonne-energie.
  Mocht u na het lezen nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen via de
  live chat op de website, de e-mail of telefoon: 015-203 6004. Ons team staat voor u klaar!


  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
  ebook-part1-huizen
  Steeds meer Nederlanders schaffen zonnepanelen aan. En terecht! Het is een vorm van duurzame energie en het is voordelig voor de portemonnee. U kent ze wel, mensen die vol trots vertellen over hun zonnesysteem. Maar hoe begint zo’n proces? Waar moet op gelet worden tijdens de aanschaf? Laten we beginnen bij het begin: is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

  Stap 1: Toepasbaarheid
  Zonnepanelen kunnen op daken geplaatst worden, maar ook op de grond. Veel grote bedrijven investeren in de aanleg van grote zonnepaneelsystemen. Zij zien hier maatschappelijk en financiële voordelen in, namelijk de bijdrage aan een duurzame toekomst en de kosten die bespaard worden met de duurzame opgewekte zonne-energie. Deze voordelen gelden ook voor zonnepanelen op een huis. Maar hoe weet u zeker dat uw huis niet bezwijkt onder het gewicht van zonnepanelen? Daar hoeft u niet bang voor te zijn! Nederlandse daken zijn stevig genoeg gebouwd om zonnepanelen te dragen. Maar zijn alle daken daarmee ook geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?


  Stap 2: Dakscan
  Diverse websites bieden een gratis dakscan aan. Zonnegarant is één van die aanbieders en heeft voor u een link naar de gratis dakscan klaargezet. Met deze dakscan wordt een persoonlijk opbrengst rapport voor uw dak ontworpen. De opbrengst van panelen is afhankelijk van een aantal aspecten, waaronder de oriëntatie en het obstakel verlies.

  Wat feitjes op een rij: Een dak gericht op het zuiden brengt veel meer op dan één gericht op het noorden. Voor de hoogst mogelijke opbrengst worden zonnepanelen in Nederland met een hellingshoek van 35 graden geplaatst. Voor een plat dak ligt dit op 12 graden. U zult zich afvragen waarom dit niet gelijk aan elkaar is. Hoe hoger de hellingshoek van zonnepanelen op een plat dak, des te meer schaduw zij geven aan hun omgeving. Hierdoor zouden de panelen verder uit elkaar gezet moeten worden, waardoor er weer minder panelen op het dak passen. Schaduw kan altijd op de panelen vallen, bijvoorbeeld door een uitbouw, ander huis, schoorsteen of boom.


  Stap 3: Ontwerp
  Gelukkig bestaat er software die met deze aspecten rekening houdt! Installateurs hoeven tegenwoordig het dak niet meer op, maar kunnen binnen één minuut een ontwerp voor u maken. Onder andere Solar Monkey biedt deze software aan. Wanneer er een ontwerp voor uw dak is gemaakt, wordt de te verwachten opbrengst berekend met software ontwikkeld aan de TU Delft. Wilt u meer weten over deze software, kunt u op www.solarmonkey.nl kijken.

  ebook-part1-zonOntwerptips van Zonnegarant:

  – Bedenk goed wat u mooi vindt. Ieder huis is anders en heeft dus een eigen ontwerp nodig. Wilt u zonnepanelen om het raam heen of juist aan één kant? Wilt u een symmetrisch ontwerp? Wilt u blauwe of zwarte panelen? De zonnepanelen vormen een belangrijk onderdeel van het aangezicht, dus overleg uw ontwerp gerust met anderen.
  – Visualiseer het ontwerp. Wilt u zonnepanelen aanschaffen en verzekerd zijn van een betrouwbare installateur? Laat dan een ontwerp maken door een bij Stichting Zonnegarant aangesloten installateur.

  Categories:
    dakscanebookZonne-energiezonnepanelen
  00

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.