Recente reacties

  hemweg-vk

  Zonnegarant steunt #Hemweg crowdfunding

  hemwegStel een actie wordt gestart en je kan de achterliggende ideologie wel waarderen… wat doe je? Dan ga je natuurlijk helpen vanuit je eigen expertise. Zonnegarant steunt de campagne #Hemweg met een opbrengstgarantie voor een half miljoen schone kilowatturen. En ook jij kan helpen om dit vervuilende beeld te doen verdwijnen… 

  Wil jij ook zonnestroom in plaats van kolen? Deel dit via Facebook
  of ga direct naar wijwillenhemweg.nl


  Wat houdt de #Hemweg campagne in?
  Een coalitie van organisaties is een campagne gestart om de Hemwegcentrale in Amsterdam te sluiten. Dit is de oudste en daarmee relatief meest vervuilende kolencentrale van Nederland. Eigenaar Nuon heeft in 2016 aangegeven de centrale te willen sluiten, mits een goede regeling voor het personeel wordt getroffen. Om dit proces te versnellen hebben Vandebron, Greenpeace, Triodos Bank, Stichting Doen en de gemeente Amsterdam een bod van €5 miljoen uitgebracht. De coalitie van organisaties is een crowdfunding-campagne gestart om de publieke betrokkenheid en het bod aan Nuon te verhogen. Iedereen kan meebieden om #Hemweg te krijgen. Want zij willen #Hemweg! En ook wij willen #Hemweg!

  hemweg-vk

  Wat doet Zonnegarant om #Hemweg te krijgen?
  Met de ontwerpsoftware van Solar Monkey zijn 1870 zonnepanelen ingetekend op twee daken van de Hemwegcentrale. Het achterliggende algoritme heeft berekend dat daarmee jaarlijks zo’n 500.000 kWh aan schone zonnestroom geproduceerd zal worden. Zonnegarant wil de energietransitie versnellen door het verlagen van drempels en vergroten van zekerheid. We bieden gratis een Zonnegarant opbrengstgarantie aan op het moment dat de #Hemweg schoorsteen uit is en de zonnepanelen erop liggen.  We steunen daarnaast deze crowdfunding-campagne en vragen iedereen in ons netwerk deze actie te delen.

  Wat kan jij doen?
  We willen laten zien dat heel veel mensen deze kolencentrale graag willen sluiten. Zonnestroom is onderdeel van de energietransitie en daarmee één van de oplossingen rondom de aanstaande ontmanteling van de Hemwegcentrale. Dankzij technologie kan stichting Zonnegarant alvast een half miljoen schone kilowatturen per jaar kan garanderen. Laat zien wat jouw rol is in deze energietransitie en deel dit bericht. Dat kan eenvoudig en met veel bereik via Facebook. Van daaruit kan iedereen deelnemen aan de crowdfunding en blijf je op de hoogte zonnige updates. 

  Geldt ook voor jou liever zonnestroom dan kolen? Deel dan zelf #HEMWEG

   

  Category:
    
  00