Recente reacties

  solar_panels_1

  Record opbrengst zonnepanelen op de langste dag van het jaar

  Een nieuw record wordt vandaag waarschijnlijk geboekt op de Nederlandse daken. De opbrengst van zonne-energie stijgt tot een nieuwe hoogte. Op de langste dag van het jaar wekken Nederlandse zonnepanelen meer stroom op dan drie gasgestookte energiecentrales.

  Door de hoeveelheid verwachte zonne-uren op de langste dag van het jaar zal de dagopbrengst zonne-energie een nieuwe hoogte bereiken. In tegenstelling van wat soms wordt verwacht heeft de hoeveelheid uv-straling geen effect op de energie die zonnepanelen opwekken. Het aantal zonne-uren daarentegen wel. En als de verwachte weersvoorspellingen niet tegen gaan zitten, zal het aantal zonne-uren op  de langste dag van het jaar maximaal zijn.

  ,,Een doorbraak in de zonne-energie. De zon en lange dagen zorgen deze maand voor een maximale zon opwekking. Het gaat nu echt hard met zonne-energie in Nederland’’, zegt Mels van Hoolwerff, voorzitter van Stichting Zonnegarant.

  Stichting Zonnegarant waarborgt de opbrengstgarantie van zonnesystemen van gebruikers. Om dit te kunnen waarborgen worden alle zonnesystemen continu gemonitord. Aan de hand van de resultaten van het monitoren is teruggekeken naar het afgelopen jaar.  In de onderstaande afbeelding zijn de resultaten weergegeven.

  pasted-image-at-2017_06_21-12_34-pm-1

  Een duidelijk verschil is te zien in de opbrengst in de zomer en wintermaanden. Op het laagste punt in december was de gemiddelde opbrengst ongeveer 3 kWh per dag per zonnesysteem. En in maart was de gemiddelde opbrengst rond de 18 kWh per dag. Een verschil van maar liefst 15 kWh per dag per zonnesysteem!

  Zoals Van Hoolwerff al noemde, zorgden de felle zon en lange dagen deze maand voor maximale opwekking van zonne-energie.  Zonnegarant heeft de opbrengst van afgelopen maand juni vergeleken met de opbrengst van juni vorig jaar.  De gemiddelde opbrengst per zonnesysteem in juni ligt inderdaad een stuk hoger dan de gemiddelde opbrengst van juni vorig jaar. pasted-image-at-2017_06_21-12_34-pm

  Zonnepaneel-eigenaren hebben een voordelig voorjaar achter de rug. Mei en juni waren uitstekende zonnemaanden en wij staan al klaar voor de zonnige zomer.  Een feestje niet alleen op het strand, maar ook op je dak!

  Wil jij ook weten hoeveel jouw dak kan opleveren? Vraag dan een gratis dakscan aan bij Stichting Zonnegarant.

   

  Category:
    opbrengstgarantie
  00

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.